Vi sjunger för ÖIS, vi sjunger för tre poäng!


Efter att ha hittat formen någotsånär i serien kom en helt oacceptabel plump i protokollet senast i Svenska Cupen. Med tanken på matchens dignitet är det inte annat än alarmerande att ett mittenlag två divisioner ner förstör kommande säsongs drömmar om Europa. Inte nog med det så får vi rikta in oss på en vinter fylld med betydelselösa träningsmatcher medan de andra lagen drar igång tävlingssäsongen. 

Oavsett onsdagens stora missräkning behöver vi blicka framåt mot stundande avslutning av Superettan. Sexpoängsmatcherna har löst av varandra och nu på lördag kommer ytterligare en match av samma karaktär – denna gång mot Landskrona Bois, laget utan färger eller trogna supportrar.

Samma supportrar som gärna byter ut sin egen hemmasektion när vädret är trist, plockar russinen ur kakan och endast åker på roliga matcher medan de resterande bortamatcher låter bortasektionen eka så gott som tom. Raka motsatsen till våra egna supporterideal.

Vi kan med säkerhet räkna med att en match mot ÖIS anno 1887 är ett av de sötaste russinen i deras kaka, således ytterligare ett bevis på deras skeva supportersyn som troligtvis kommer visa sitt fula tryne på lördag.

Vi däremot kommer gå för fulla muggar i vanlig ordning, motståndet för oss är högst sekundärt när ÖIS spelar. Till matchen på lördag skall Landskrona få bevittna vad supporterskap faktiskt handlar om! Då ett tifo har förberetts kommer vi behöva hög uppslutning på lördag, men framförallt att folk respekterar avsparkstiden och kommer till Östra Stå i god tid till matchen!

ÖIS har under säsongen kanske inte förtjänat vårt villkorslösa stöd men vi kan garantera att det har behövts, och kommer behövas framgent.

Alla behöver dra sitt strå till stacken för att helheten skall kunna bära upp vår anrika historia! 

På lördag gäller följande:

Kom till Östra Stå i god tid.

Klä dig i våra färger.

Behöver garderoben uppdateras finns det gott om plagg på Östra Stås souvenirbord.

Lyssna på tifoinstruktionerna.

Sjung högt!

Fira tre poäng!