Måttet är rågat

Inferno Örgryte vill tydligt markera vårt försvarstagande för de ordningsstörningar som inträffade på läktaren i samband med gårdagens derby.

Ni ska vara medvetna om att den höga grad av frustration över de sportsliga resultaten inte främst rör gårdagens match, eller årets säsong. Den handlar om att ÖIS Fotboll under många år styrts av personer som inte har tillräcklig fotbollskompetens. Den handlar om många år av sportsliga underprestationer och tärande bottenstrider. 

ÖIS Fotboll har aldrig varit sämre. Under det senaste decenniet har vi cementerat oss som en ~30:e-rankad klubb i det svenska seriesystemet, gärna kryddat med uttåg i cupen mot lägre rankade lag. Trenden under den senaste femårsperioden är fallande och den upplevelse ÖIS Fotboll har gett sina närvarande supportrar har alldeles för många gånger varit under all kritik. Det är så till den grad att merparten av alla ÖIS:are inte ens ser värdet i att gå på ÖIS matcher mer än högst sporadiskt.

Gårdagens händelse var en reaktion på den förnedring vi i många år upplevt från föreningens håll. Metoden valdes för att vi inte ville uppleva ännu en deprimerande slutsignal med blandningen av en firande motståndare samt tafatta applåder och frustrerade kommentarer mot ett lag på nedflyttningsplats. Det var bättre att alla gick därifrån med ett bang.

Vi har noterat en del reaktioner och har inte mycket mer att säga än att ÖIS kommer finnas kvar imorgon med, trots att vi var många som hade vår värsta matchupplevelse någonsin igår. Förhoppningsvis kan vi också lyfta oss från vår sämsta nivå någonsin så att det blir roligare för fler att gå på matcherna.