Information om derbyt!

Med sju omgångar kvar av årets säsong kan det bara konstateras att vi återigen får uppleva en ordentlig käftsmäll till sportsligt misslyckande. Att ÖIS konstant ska harva i botten av svensk elitfotboll har blivit till ett normaltillstånd, vilket är högst ovärdigt vårt anrika sällskap. Vi är den svenska fotbollens pionjärer, och vi ska vara i finrummet. Vårt sällskap har upplevt stora med- och motgångar i 136 år, och vi ger oss inte nu heller.

Imorgon är det derby, och oavsett hur spelet ser ut på plan, ska varje person på Östra stå kunna stå rakryggade efter 90 minuter plus, och vara stolt över sin insats. Sång, entusiasm och engagemang matchen ut, är det enda som gäller. Förra derbyt körde vi över gais på läktaren, och nu när vi är satta som hemmalag har vi bra förutsättningar för att återupprepa det ännu en gång. 

Har du ännu inte köpt biljett till Östra stå, gör det nu. Stå med oss som står upp för Sällskapet i med- och motgång, stå med oss som alltid levererar.

Ta dig till John Scott’s Palace innan matchen för att tagga igång med likasinnade ÖISare. Gör något mer av matchdagen än att bara ta dig till och från arenan.

Vår marsch avgår från John Scott’s 17:30, så var på plats i tid. En tidig avgång är nödvändig utifrån hur det var förra derbyt, då polisen fick för sig att försöka hindra vår marschväg. Vi vill även se till att ge spelarna stöd redan från uppvärmningen. Att fippla med telefonen eller prata med vänner kan du göra resten av dagen, visa ingen passivitet under match.

Klädkod röd är det som gäller, klä dig i rött för kärleken! Passa på att köpa Östra stås nya, exklusiva derbytisha!

Krossa grönsvart