Cirkus ÖIS; vad du kan göra åt saken


En del är sagt, mycket mer finns att säga som vi inte tagit oss tid att beröra. Som t.ex. att vår marknadsavdelning (fyra man stor), gör ett lika bra jobb som övriga kansliet med att sälja in ÖIS. En bra, profilstark, spelare med ÖIS-sponsring på bilen, singelhandicap i golf och partnerrundor i kontraktet hade gjort ett bättre jobb med att smörja ÖIS såväl gamla som nya sponsorer. Försäljning till supportrar ska vi inte tala om. Det hade på förhand annonserats om en uppslutning av supportrar på lördagens träning, och ÖIS klarar inte ens av att hålla shoppen öppen. Det är som att man inte vill ha supportrarnas pengar. Vi förstår oss inte på prioriteringarna. 

Vad kan då göras åt det som pågår på ÖIS-gården? Den konkreta åtgärd vi har till styrelsen, är att varsla alla. 

I den tragiska, sportsliga situation vi återigen hamnat i, är det en ansvarstagande åtgärd gentemot föreningen. Tråkigt för alla anställda, men då kan de kanske hitta ett jobb där det inte är resultatet av andras arbete som är nyckeln till deras anställning.

Så vad kan Du göra? Du ÖIS:are som känner stark passion inför föreningens tillstånd. Du som köper årskort för ÖIS och inte för serietillhörighet eller motstånd. Du som är ett levande bevis på att det obrutna intresset för ÖIS under 136 år, inte kommer att dö under din livstid.

Bli medlem

Är du inte redan medlem, se till att bli det. 51%-regeln är vad som gör svensk fotboll till en gräsrotsrörelse och den ska värnas. https://oisfotboll.se/ois2023/ 

ÖIS har i god tid kallat till medlemsmöte tisdag 17 oktober kl 18.00 på ÖIS-gården, i förhoppning om att det blir bättre uppslutning än vanligt. Vi räknar med att även medlemmar i exil kommer kunna följa mötet  via länk.

Gå på matcherna

Att gå på ÖIS matcher är det absolut viktigaste, alltid. Vi är väl medvetna om hur spelet sett ut, men nästa hemmamatch är det derby, och då ska ingen stanna hemma. Gå dit och ventilera dina känslor om inte annat. Kanske har du någon ÖIS-vän som håller på att ge upp och som behöver känna passionen igen, aktivera denna!

Organisera dig

Det är Sällskapet som är anledningen till att alltid kämpa vidare, och det är mycket enklare, och ofta kul, om man kämpar tillsammans med andra. Kanske är ni redan ett gäng som går sporadiskt? Gå oftare. Skaffa en matchdagsritual som gäller oavsett om ni är två eller fem. Gör något mer av dagen än att bara gå på fotboll tillsammans.

Gör något av värde för fler ÖIS:are än dig själv

Vi kan alla göra något som hjälper till att skapa intresse för föreningen. Det kan vara allt från att locka med sig en extra åskådare till en match, till att styra en bil till nästa bortamatch. Eftersom det inte är något alternativ att ge upp, får vi alla göra en egen insats för att vår förening ska må bättre.