Ständiga förbättringar på Östra Stå!

Att säsongsinledningen inte har gått önskad väg och att vi efter sju omgångar väntar på vår första seger är allt annat än vad vi hade hoppats på. Sett till prestationerna på läktaren har även dessa varierat, i grunden har det varit bra läktarinsatser på bortaplan, Örebro borta senast är ett sådan exempel.  

Analysen av våra prestationer på läktaren är att våra två svagaste läktarinsatser har skett mot Jönköping Södra & Öster IF. Gemensamt för dessa matcher är att vi har stått på vår egen ståplats, Östra Stå.

Regeln skall alltid vara borta bra men hemma bäst. Om inte vi rakryggade kan dunka varandras ryggar efter 90 min konstant stöd till Sällskapet, hur kan vi då begära att spelarna skall prestera bättre än oss?  

”Förändringen börjar nu”, ”rätt från mig” och ”sopa framför egen dörr”. Klyschorna kan vara både många och aningen tramisga men det finns också en svidande sanning vi behöver brösta. Vi vet innerst inne att vi kan bättre. Nu på tisdag kommer vissa förändringar ske på Östra Stå för att vi skall kunna vara vår bästa version av oss själva.

I inledningen av säsongen skrevs planscher ut om förhållningssätt på Östra Stå, dessa gäller även framgent. Med det sagt; mobiltelefonen i fickan under hela matchen, prata med kompisen görs förslagsvis i halvlek om inte före eller efter matchen. Hjälp oss att påminna varandra.

Säsongen till ära gjordes en ny Östra Stå-banderoll som hänger på det övre etaget. Stå inte längre ut än vad banderollen sträcker sig, stripes kommer hängas vid banderollens början och slut. Där emellan förväntas vi stå och sjunga fram Sällskapet.

Balders Hage kommer likt Inferno Örgryte testa att hänga banderollen på läktaren istället för på reklamskyltarna framför läktaren. Anledningen är att tighta till kärnan. Som följd av detta kommer även en avspärrning ske framför banderollen så ytan respekteras.      

Vi vill också poängtera att vi har försökt locka folk till Östra Stå genom hela försäsongen med att göra reklam för säsongskort, skapa intresse för ståplatskulturen osv. Att stå på Östra Stå för även med sig ett gäng skyldigheter. Att komma med inställningen att man vill uppleva stämningen på ståplats är inte gott nog. På Östra Stå är man en del av stämningen och individens insats blir då således kollektivets resultat.  

Örgryte IS subventionerar säsongskorten till Östra Stå, den minsta förväntan är villkorslös stöttning 90 minuter. Annars är bidraget större genom att köpa säsongskort på långsidan och sitta tyst med gott samvete vilket absolut inte är något fel. Men förmodligen tråkigare.

På tisdag har vi chans till revansch, Östra Stå skall ännu en gång visa sig från sin finaste sida. Två bleka läktarinsatser skall inte bli tre, sju matcher utan segar skall inte bli åtta.   Förändringen börjar hos oss alla på individnivå, resultatet blir vår kollektiva insats. Resultat är en trend, vår mentalitet är evig!