Östra Stå tar ton mot repression!

Idag/imorgon är det äntligen dags för derby igen. Ett derby som kommer att spelas inför publik igen för första gången på nästan två år. Även om samhället i stort börjat öppna upp och ordet normaltillstånd kan realiseras, går svensk fotboll en tuffare väg till mötes.

Till skillnad från pandemin där vaccin har framtagits har fortfarande inte botemedlet mot villkorstrappan uppfunnits än. Villkorstrappan fanns även innan pandemin men den har inte kunnat appliceras fullt ut & det är först nu den kommer börja påverka oss. I andra delar av landet ser vi ståplatskapaciteter som reduceras, till följd av aktiva supportrars stöd till sina lag.

Villkorstrappan är vad Polisen kallar den ökande mängd förbud och andra åtgärder riktade mot fotbollspubliken och det svenska föreningslivet. Polisen säger att de kommer fortsätta att eskalera enligt villkorstrappan tills noll ordningsstörningar förekommer vid allsvenska matcher. Med ordningsstörningar menar Polisen inte bara förekomsten av pyroteknik utan alla typer av ordningsstörningar (exempelvis överförfriskade individer, slagsmål mellan personer, narkotikabrott m.m.) på arenorna eller som på något sätt kan kopplas till arrangemanget i övrigt. Oavsett var de inträffar.

På förekommande anledning kommer morgondagens fokus på budskap inte enbart ligga på att säkra tre enormt viktiga poäng utan även rädda svensk fotboll. Vi skall heller inte sticka under stolen med att vi är besvikna på ÖIS val av arena. Också utan dialog får vi en klacksektion tilldelad oss som inte ger oss de rätta förutsättningarna till att sjunga ut gais. På förekommande anledning gäller det att samtliga på Östra Stå bidrar med sitt allra yttersta för att skapa bästa stödet till sällskapet.

Har du en biljett till klacken medför det ett ansvar. Ni har fått en biljett till reducerat pris för att stötta sällskapet till seger. Detta gör du bäst igenom att; Klä dig i rött, visa att du är ÖIS:are. Saknar du av någon outgrundlig anledning tröja eller vill uppdatera din garderob har Inferno Örgryte souvenirbord på Östra Stå Kom i tid till klacksektionen, sången skall eka från att spelarna äntrar gräset vid uppvärmning Lyssna på instruktioner från Capon innan & under tifo för bästa effekt. Sjung högt, i medgång som i motgång. Ett derby är 90 minuter plus tillägg. I motgång är stödet som allra viktigast.

Tillsammans mot derbyseger, krossa gais!