Under förmiddagen har vi fått beskedet att ÖIS kvartsfinal i cupen mot Falkenberg flyttas till – Växjö. Avsparkstiden är fortfarande 18.00, en usel tid att spela bortamatch på, och nu när matchen även flyttas 17 mil åt fel håll – till en arena som inte är Falkenbergs reservarena! – innebär det att många ÖIS:are förlorar möjligheten (och lusten) att se matchen på plats.

Så, ÖIS, vad har ni gjort, och kommer göra, för att bekämpa den här grova misshandeln av cupen (och i förlängningen svensk fotboll) som Falkenbergs FF gör sig skyldiga till?

Det finns dessvärre all anledning att förmoda att ingenting har gjorts, och att allt snack om det fantastiska läktarstödet fortfarande bara är tomt snack och inget som föreningen tänker översätta i handling för att stå upp för Örgryte IS supportrar.

”Den 3:e april kl. 18:00 i Tipshallen hoppas Hans Prytz och hans manskap att de ska få lika bra stöd som de fått i tidigare matcher, som verkligen gett ett fantastiskt extrastöd.” 

Ovanstående citat är talande för hur föreningen ser på saken. Flytten till Växjö innebär två timmar längre resväg åt varje håll vilket gör att många inte hinner åka efter jobbet utan måste ta ledigt ett par timmar på eftermiddagen för att ens kunna komma i väg. Med tanke på hur flitigt det emellanåt läses på diverse supporterforum, hur kunde man undgå den unisona glädjen över en kort resa i Svenska Cupen? Var är stödet till oss som inte har den flexibiliteten på våra arbetsplatser att vi kan ta ledigt ett par timmar på eftermiddagen för att kunna komma loss (det sistnämnda har förmodligen löst sig själv, förmodligen är det fler än vi som har tappat sugen att åka)? Vad kommer ni göra för att få matchen flyttad till en rimligare spelplats?

Var är avståndstagandet mot Falkenbergs FF:s svinaktiga beteende och behandling av svensk fotboll? När ger vi medierna en story om att flera hundra ÖIS:are förlorar möjligheten att se ÖIS på plats på grund av Falkenbergs och SVFF:s respektlösa behandling av oss supportrar?

Går det inte att få matchen flyttad till en rimligare spelplats så anser vi att en högst skälig, och fullt rimlig, reaktion på detta vore att ta 250 kronor för biljetterna till bortasektionen i premiären (övriga matcher ska det givetvis vara ordinarie priser), oavkortat hänvisa alla Falkenbergs supportrar dit ”av säkerhetsskäl” och sedan låta överskottet gå till att bekosta merkostnaderna för dem som åker till Växjö.

Det är upp till bevis nu ÖIS. Är ert smickrande snack om supporterstödet bara tomma ord eller ligger det någon genuin respekt och verklig omtanke bakom dem? Gör det som är rätt nu, annars ombeds ni vänligt men bestämt att knipa igen då det där snacket bara får motsatt effekt på mottagaren när det inte överförs i handling.