Så, efter en lagom lång försäsong börjar nu allvaret när vi ska försöka ta oss ut i Europa för första gången på tio år. Cupens status i Sverige är ju som den är men förhoppningsvis kan detta nya koncept höja statusen på den lite, och förhoppningsvis locka lite extra åskådare. Om inte annat är det roligare att spela tävlingsmatcher med nerv i än vanliga träningsmatcher.

Första halvlek mot blåvitt förra veckan var det överlägset bästa vi presterat på Valhalla någonsin. Givetvis finns det flera anledningar till det; tight, fullsatt sektion, ärkesvin till motståndare som vi inte mött på ett par år och som man verkligen inte vill höra gör givetvis sitt för att dra upp stämningen till lördagens nivå. Det betyder dock inte att det inte kan bli lika bra på söndag, även om förutsättningarna är vitt skilda. Nu är tävlingsmatch och i potten ligger det en Europa League-biljett, och även om vägen dit är lång och svår så är det bara att borra ner huvudet i backen, plåga stämbanden, köra på och hoppas att det håller hela vägen. Packa ihop er i mitten på Östra Stå och ös som om det inte fanns någon morgondag!

Till lördagens match har vi tagit fram en ny mössa som kommer finnas till försäljning för 120 kronor. Antalet mössor är rätt begränsat så om man vill försäkra sig om att få en så är det bra att vara ute tidigt. Till matchen mot AIK kommer vi förhoppningsvis kunna presentera en ny sidenhalsduk (beror på hur det går med leveransen, annars blir det till premiären), men mer info om det senare.

För alla er som tålmodigt väntar på DVD-släppet av Östra Stå 2011-2012 så kan vi informera det har hänt lite saker i vinter som gör att det har dragit ut på tiden. Förhoppningsvis ska den finnas till försäljning lagom till premiären.

Vakna Europa här kommer ÖIS!