Match på lördag!

Det krävdes att medier lyfte på luren och lite negativ publicitet senare var det löst.

Skamligt, ÖIS. Skamligt.

En så havererad dialog att den förs i offentlighetens ljus och där ni gör vår förening till åtlöje med era principlösa hål-i-huvudet-beslut, med en ordförande som inte har insett att ”inga kommentarer, jag är från Småland och har hejat på den här klubben i drygt två år så jag har inte på fötterna för att uttala mig” är det rimliga svaret att ge varje gång någon journalist ringer och ber om ett utlåtande om någonting som har med ÖIS att göra.

Vi ville göra en poäng – och ni var så vänliga att ställa upp och göra den åt oss.

Vi kommer gå på matchen på lördag och vi uppmanar alla som vill ge spelarna en så bra uppladdning som möjligt inför seriestarten att samlas över och runt gaten i mitten på sektionen. 2018 ska bli ett bra ÖIS-år så nu visar vi för spelarna vad vi tänker göra för att uppnå detta!

Men vi förväntar oss någonting mer tillbaka än att ÖIS bara ändrar sitt felaktiga beslut i elfte timmen.

Ni har under flera års tid förkastat det ena seriösa erbjudandet efter det andra från engagerade ÖIS:are med dokumenterad kunskap att skapa i alla fall lite mer publikengagemang än vanligt – för att ni kan själva. Men ni kan inte själva. Ni borde ha frågat om hjälp för länge sen, för det här är pinsamt och har bidragit till den publikmässiga och sportsliga stagnation vi upplever.

Vi är extremt trötta på er, på det sätt ni behandlat den aktiva delen av supporterskaran och hur ni tar vårt ideella arbete för ÖIS för givet. Det har inte varit framgångsrikt och det är dags för alla på ÖIS-gården att förstå det.

Vad vi ser som en långsiktigt hållbar lösning är att ÖIS omedelbart styr upp så att publikperspektivet och marknadsperspektivet synkas och att vi i framtiden hittar en gemensam väg mellan dessa intressen på ett sätt som gagnar ÖIS och ger oss förutsättningar att locka så mycket folk som möjligt till Gamla Ullevi. Ett förslag är att avgående styrelseledamoten Jesper Lunnevi, tillsammans med vår/a SLO/er, får ansvaret för att hålla ihop det här arbetet mellan supportrar och marknad så att vi kan hitta en gemensam grund att jobba vidare i från, och förhoppningsvis kunna paketera ÖIS på ett attraktivt sätt som skapar intresse hos ny och gammal publik. Skulle dessa av olika skäl inte vara villiga att engagera sig i detta så får föreningen hitta en annan trovärdig lösning för att visa att man har lärt sig något av de senaste årens haverier.

Processen ska vara så transparent och öppen att även de som inte kan betecknas var en del av den innersta supporterkärnan ska kunna informera sig om hur arbetet pågår och, om intresse finns, ges möjlighet att bidra för ett bättre utfall.

Verkställ!