Nu har Falkenbergs Fotbollsmördarförening bestämt sig för att kvartsfinalen ska spelas inomhus, på konstgräs, i Växjö och det ska man givetvis ha synpunkter på då hela deras agerande är fullständigt ovärdigt och riktigt pinsamt.

ÖIS har å sin sida skött det här på ett föredömligt sätt. Trots att många gärna hade sett ett snabbare uttalande så har ÖIS ändå satt ner foten och tagit avstånd från Fotbollsmördarföreningens skamlösa behandling av VÅR fotboll – vilket är mycket tillfredsställande.

Normalt sett anser vi att föreningen aldrig ska subventionera/sponsra/bekosta supportrarnas resor men nu råder det väldigt speciella omständigheter och då är det här ett helt legitimt undantagsfall. ÖIS visar att man tar cupen på största allvar och även fast resan blir nästan tre gånger så lång så vill man att detta ska kännas som en hemmamatch även fast den spelas på neutral plan mitt ute i ingenstans.

ÖIS har avsatt cirka 20 000 kronor (10 000 fördelat på två bussar) för det här ändamålet – pengar som inte finns i budget – och de har inte kalkylerat med några intäkter alls. När resultaträkningen sammanställs nästa år så har man räknat med att det här slutar på -20 000 kronor.

Nu utgår vi från att alla resenärer lägger, minst, en symbolisk summa för att göra den ekonomiska belastningen så liten som möjligt, men då speltiden, spelplatsen och speldagen medför att de som i första hand har möjlighet att åka är skolungdomar som har påsklov (och de högskole- och universitetsstudenter som också har det) så är det lämpligt att köra efter principen ”från var och en efter förmåga”, nu när ÖIS tycker att det viktigaste är att vi blir så många som möjligt. Ett avancemang i cupen med vår hjälp och en hemmamatch i semifinalen så är den här resan betald ett par gånger om!

Förutsättningarna för att fylla båda bussarna finns där, och förutsättningarna att skapa en bra ljudkuliss i denna moderna fotbollens kyrka är mycket goda – men då behövs det folk!

Är Du ledig på onsdag eftermiddag så finns det inget att tveka på. Är Du inte ledig – försök att lösa det! Du ska dit och när Du väl är där så ska det höras att Du är där!

Vi är fruktansvärt taggade på den här matchen. Personer som egentligen inte har tid att åka och som hade fått problem med att ta sig till Falkenberg ser nu över sina möjligheter att ta sig till Växjö. Ska vi ut i Europa så ska inget TV-bolag, Fotbollsmördarförbund eller Fotbollsmördarförening i hela Sverige kunna stoppa oss! Räkna med att det kommer höras och synas vad vi tycker om SVT, SVFF och FFF.

Fyll bussarna till Växjö – vi ska ut i Europa!