Bli medlem i ÖIS!

Att bli medlem i ÖIS är det absolut viktigaste vi som aktiva supportrar kan göra för vår klubb.

Det finns mycket med svensk fotboll som inte står rätt till och det är varken en högkaratig fotboll eller domare av världsklass som vi tänker på först när vi får frågan, vad är du stolt över med svenska fotboll?

Svaret på den frågan är enkel, det är den svenska läktarkulturen som år efter år levererar långt över det som levereras på fotbollsplan.

Det är vår 51%-regel och vår medlemsdemokrati som innebär att vi medlemmar i våra föreningar alltid ska äga våra klubbar.

Vi är inte England där fotbollsklubbar överlåts och ägs av oljeshejkar eller miljardärer från Ryssland/Amerika.

Anledning till detta är för att vi supportrar har gjort motstånd, vi har gjort motstånd mot varje försöka att förstöra svensk fotboll.

Oavsett om det handlar om ståplatsreducering, avskaffandet av 51%-regeln, eller som nu senast polisens villkorstrappa, så har vi som supportrar organiserat oss och våra klubbar till försvar för det vi har.

Detta är något vi gör nu igen emot VAR och det är något vi kommer behöva göra fler gånger efter det.

Men detta är ingenting vi kan göra om vi inte är medlemmar i vår förening, om vi inte deltar på årsmöten eller bryr oss om vad som händer uppe på ÖIS-gården.

Anledning till att svenska klubbar tog avstånd från polisens villkorstrappa är inte för att klubbar är schyssta eller ”goa gubbar”, det är för att föreningarna är vi, alla vi medlemmar är dom som bygger och formar vårar föreningar.

Nästa gång du skriker på AFC eller ÖFK så gör det som medlem i Sveriges äldsta fotbollsförening Örgryte IS.