Angående genrepet lördag 24 mars 2018

Inferno Örgryte har tagit ett beslut att inte närvara på denna match.

Vårt beslut grundar sig i ett kraftigt misstycke mot det sätt som ÖIS har valt att hantera klackens placering i samband med det man själva marknadsför som en fotbollsfest på ett ”kokande Gamla Ullevi”. Placeringen av Östra Stå, och kommunikationen runt detta, visar att det vid denna fotbollsfest aldrig har funnits något större värde i att ÖIS supportrar ska kunna ge motståndaren en match på läktaren. Det må vara så att ÖIS värderar de betalande åskådarna på kortsidans övre etage högre än den klack vi önskat samla där, men då har man också valt vad man prioriterar högst.

Till skillnad från när ÖIS tagit beslut utan att analysera tänkbara effekter före (vilket skett ett par gånger senaste åren, och kostat sina miljoner kronor), så vet vi vad detta lär få för konsekvenser. Vi vet att detta förmodligen inte har någon positiv påverkan på stämningen från ÖIS-håll, vi vet att detta medför ett visst antiklimax hos spelarna som sett fram emot den här matchen länge, vi vet att detta förmodligen sänker attraktionskraften för ÖIS:are som är föga intresserade av att behöva utstå ett blåvitt kokande Gamla Ullevi (vilket ÖIS visserligen själva har önskat) och vi vet att det här inte på något sätt är en optimal uppladdning inför säsongen. Vi är splittrade i frågan hur vi ska agera, men helt eniga i att det här är en riktig skräpsituation. Dock accepterar vi inte att behandlas som några andra klassens konsumenter när det nu återigen är dags för eventpubliken att inta Gamla Ullevi.

Om ÖIS nu gjort sin analys och kommit fram till att pengarna är det viktigaste, och att dessa kommer komma in oavsett var man placerar de som vill sjunga för ÖIS på Gamla Ullevi, så får man stå det kastet. Vi har betalat för våra biljetter=bidragit till att cashen kommer in och anser därför att vårt ansvar som ÖIS:are denna match är uppfyllt enligt den prioriteringsordning ÖIS själva har satt upp inför.

Eftersom hela den här matchen är arrangerad med främsta syftet att dra in nödvändiga pengar till föreningen (och ge ett bra sportsligt genrep) så vill vi inte uppmana någon ÖIS:are att inte bidra till detta. Pengarna behövs – och de är mycket viktiga!

Vi beklagar att våra spelare inte kan få en föraning av det stöd vi ämnar ge dem under säsongen, men samtidigt spelar vi under året 30 matcher där poäng står på spel, varav två riktiga derbyn som verkligen ska vinnas. Köp årskort, och så ses vi i Varberg tisdag 3 april när säsongen på allvar drar igång och matcherna betyder något på riktigt!

Mot den moderna fotbollen.