Alla till Östra Stå, Hemmapremiär och tifo! 

Att problematiken kring Gamla Ullevi börjat eskalera är knappast något som undgått någon. Men oavsett om Got Event kommer få gräset att växa eller ej finns det andra fundamentala problem med Gamla Ullevi.  Att snitta 2000 på en arena med kapacitet för 18 000 är absolut inte optimalt.

Vi tror alla som närvara på premiären mot Halmstad fick känna på känslan att 2400 inte behöver kännas ödsligt. Oavsett kommer vi inte kunna lösa arenafrågan över en påskhelg men frågan är värd att lyftas och va så säker på att potatisen kommer bli hetare med tiden.   

Att vårt tilltänkta premiärtifo inte gick att utföra kan förklaras med Got events oduglighetsförmåga.  Att däremot vår plan b gick att utföra har vi samtliga på Östra Stå att tacka för. Utförandet gick enligt plan och resultatet blev därefter!   

Även om känslorna kring arenafrågan är många så kommer vår riktiga hemmapremiär att spelas på måndag mot några bleka kopior av de rätta rödblåa nyanserna.   

På förekommande anledning kommer också ett arrangemang att genomföras vid inmarsch.  Vi ber er därför att likt matchen mot Halmstad att ni kommer i tid till Östra Stå, välj baren bakom ståplats istället för sista ölen på stan.  Väl på plats följ tifoinstruktionerna för bästa resultat, låt årets upplaga av ÖIS få en värdig inramning.  

Likt föregående matcher mot slutet av förra säsongen valde vi att spärra av delar av Östra Stå för att få det mer kompakt, detta gäller även i år.  

Är man inte sugen på att bidra och vara en del av stämningen fungerar sittplats alldeles utmärkt Östra Stås biljetter är billigare än övriga arenans platser av den anledningen att du aktivt skall stötta ÖIS från sektionen. Därefter är det 90 minuter sång som gäller, oavsett om smålänningarna är för snåla för att ta sig till Gamla Ullevi eller ej så skall detta inte påverka ljudbilden. I akustiken skall bara vår sång eka!   

Vårt souvenirbord är uppdaterat med halsbuffar, vi kommer även rea ut våra sidenhalsdukar. Framgent kommer vårt utbud att uppdateras kontinuerligt under säsongen och även säsongsanpassas . Ta gärna en sväng förbi vårt souvenirbord, överskottet går som bekant tillbaka till läktaren.