Vår inställning till att spela på Valhalla

Nu när ÖIS har släppt årskortsinformation med utgångspunkt att Valhalla blir vår hemmaplan nästa år så kommer vi här med lite information. Kort sagt vill vi uppmana alla som tänker köpa årskort och stå i klacken nästa år att köpa på sittplats.

Vi har spelat cirka 50 matcher på Valhalla sedan 2007 och allt som oftast har vi haft den osannolika turen att det inte har regnat. Då det hela tiden har betraktats som en högst temporär spelplats – i väntan på ny arena, och någon enstaka seriematch per säsong efter det – så har det accepterats att det saknas tak över ståplatsläktaren.

Ska Valhalla bli vår nygamla hemmaplan tills någon lyckats skramla fram de 50+ miljoner som saknas till Nya Rambergsvallen så kan vi inte längre bara acceptera de rådande förutsättningarna.

Vi, Gais och IFK blev förpassade till mer eller mindre tillfredsställande alternativ under tiden Gamla Ullevi var en byggarbetsplats, något som Häcken nu ser ut att slippa undan för att det återigen är vi som ska påverkas av att det byggs en ny arena i stan.

När Gotevent pratar om ”bästa lösningen för alla parter” och att ”ÖIS ska få bra förutsättningar för publik, VIP och hospitality” så räknar vi kallt med att det innefattar ett tak över ståplatsläktaren, i liknande stil som Varberg och Jönköping har på sina ståplatslångsidor. Allt annat är skandalöst uselt.

Vi har tagit ett gemensamt beslut att vi kommer stå under tak nästa år. Finns det inget tak på ståplatsläktaren kommer vi helt sonika förflytta vår verksamhet till sittplats där det är möjligt att stå under tak. Prisskillnaden mellan ett sittplats- och ett ståplatsårskort är så liten att om det nu blir så att det byggs ett tak över Valhalla så är det inte värre än att det går att byta läktare på ett smidigt sätt – samtidigt som ÖIS får in lite extra pengar.

Tills dess att vi inte ser att det faktiskt finns ett tak över Valhallas ståplatsläktare så har vi ingen anledning att lita på populistiska kommunföreträdare som uttalar sig utan att komma med några konkreta åtgärder vad gäller att ge oss bättre förutsättningar på Valhalla.