Enkronasmatchen närmar sig!

Nu är det bara två veckor kvar tills vi får återvända till Gamla Ullevi för enkronasmatchen mot Trollhättan, och med tanke på hur varierad stämningen varit på Valhalla under säsongen (gårdagen var den mest avslagna läktarinsatsen på flera år) så ska det bli skönt att komma till en riktig arena där man kan få lite hjälp av akustiken. Vi är inne i ett viktigt skede av säsongen och det hade varit beklämmande om inte vi på läktaren kan hålla en acceptabel nivå, även fast spelarna bara vet hur man spelar fotboll i 45 minuter.

Det kommer bli marsch från Skotten som avgår 18.10 och förhoppningsvis finns det många engagerade ÖIS:are som vill delta i denna!

Väl inne på arenan kommer vi ha frivilligt inträde till förmån för kommande tifon. Det var väldigt länge sedan det samlades in pengar och tifo-kassan börjar sina och vi har inte speciellt mycket mer material kvar som vi kan återvinna och återanvända. Vi föredrar att göra få rejäla insamlingar istället för många små och målet för i år är att slå vårt tidigare insamlingsrekord (cirka 12 000). Det är pengarna som kommer in nu som lägger grunden till vilken nivå vi kan hålla på kommande premiärer, derbyn och andra speciella matcher.

Till matchen kommer även vårt souvenirbord vara uppdaterat med en Wilhelm Friberg-kollektion. Hjältar som Wilhelm skall hyllas så se till att skynda dig till souvenirbordet för upplagan som tagits fram är högst begränsad.

Vi kommer ställa oss på övre etaget, samma sektion som vi stod på i hemmaderbyt mot gais och mot Hammarby förra året. Varför vi väljer den sektionen framför vår ”vanliga” sektion är för att vi hoppas kunna få en betydligt större klack, och att tifomöjligheterna är avsevärt mycket bättre där uppe. Säsongens största tifo väntar och för att det ska bli så bra som möjligt så är det, som alltid, viktigt med en välfylld sektion och att instruktionerna följs. Resterande 90 minuter är det upp till oss själva att göra detta till årets match – det ska vara fullt ös på Östra Stå!

För att rätt känsla skall infinna sig till matchen och för att folk helt enkelt inte skall missa det har vi tagit fram en affisch som ni gärna får tapetsera staden med. Matchannonsen hittar ni här.

Framåt!