Vi har framfört åsikten tidigare, men efter ytterligare en säsong med en dåres tålamod och dagens minst sagt upprörande uppgifter om att det överhuvudtaget är aktuellt att vi ska ta en räkmacka till eliten har vi nu nått vägs ände. Vårt förtroende för Joacim Nordhs ledning av ÖIS Fotboll har gått från snudd på obefintligt till icke-existerande – och för ÖIS bästa borde vi gå skilda vägar redan innan vi kan rösta bort honom på det kommande årsmötet. Han har fått mer än tillräckligt med tid på sig för att visa att han inte håller på den här nivån.

Under Nordhs femåriga ledning har vi sett vårt representationslag bli ifrånsprungna av våra konkurrenter, sett föreningens pengar slösas bort på inkompetenta rekryteringar och tvingats leva med en ordförande som, redan sen han som ordförande i Qviding förespråkade en sammanslagning, jobbat för att devalvera ÖIS till en kvartersklubb utan självaktning och sportsliga ambitioner. Den positiva utvecklingen vi sett på andra plan inom föreningen går att koppla till andra individer och har inte skett tack vare Nordh, utan trots honom.

Det värsta av allt är att han samtidigt inte verkar ha lärt sig någonting från sina tidigare, kostsamma, misstag. Vi har Lantz, Edström och tillsättandet av den sportsliga ledningen inför årets säsong som tydliga exempel på att Nordh inte är kompetent nog att bedöma kompetens på sina medarbetare för ÖIS räkning – vilket är hål vi medlemmar, supportrar och partners förväntas fylla utan några krav på motprestation eller bot och bättring. För att vara en av de mest konflikträdda ledare vi stött på i ÖIS är han dessutom en mästare på att skapa konflikter.

Vi har utifrån vårt perspektiv goda relationer med andra förtroendevalda och anställda på ÖIS-gården, men det står sig dessvärre slätt när vi inte litar på att den högste chefen, som tycker det är kul nästan varje dag fast vi inte presterar, agerar utefter vad som är bäst för ÖIS – och varför skulle han det när han varken är ÖIS:are eller synes ha något intresse för tävling på elitnivå?

Vi har tidigare under hösten framfört våra synpunkter till valberedningen och vi anser oss vara överens om att det behövs nytt ledarskap. Vi uppmanar därför Joacim Nordh att redan nu ställa sin plats till förfogande innan han hunnit sätta sin prägel på ytterligare en säsong i sidled-bakåt.